< CASES | Heren2

Heren2

Van de totale herontwikkeling van de Houthavens (bestemmingsplan Stadhaven Minerva) neemt Heren2 ca. 1/3 van dit project voor zijn rekening.  Het behoud van het industriële karakter en de relatie tot het water zijn de belangrijkste aandachtspunten in deze plannen. Alle gebouwen worden individueel ontworpen en gebouwd, waarbij de metrages enigszins verschillen. De hoogte mag maximaal 21 meter bedragen, met uitzondering van de kop van het gebied, waar een prachtig ontwerp van Robert Meyer van 50 meter hoog is voorzien.
Om het verhuurtraject niet alleen maar in te gaan met de bouwtekeningen liet Heren2 een interactieve app ontwikkelen waardoor er een uiterst realistische weergave van het project is ontstaan.

Interactieve app (AR)

De app biedt  de mogelijkheid om in en rondom het (nog te bouwen) project te bewegen, maar ook om vanaf de iPad de binnenhuisarchitectuur te manipuleren. Een bijzondere eigenschap is de toepassing van Augmented Reality (AR), waarmee het project driedimensionaal in het gezichtsveld van de gebruiker wordt geprojecteerd. Hierdoor wordt de afstand tussen de werkelijkheid en virtuele wereld spectaculair verkleind. De app kenmerkt zich door een uiterst gedetailleerde weergave, waardoor de realiteit zeer dicht benaderd wordt. Hierdoor krijgen potentiële huurders een veel beter beeld van de werkelijkheid, temeer omdat ook de omgeving van het project erbij wordt betrokken.

Beleef het zelf!

Twee handelingen die je hiervoor moet verrichten, namelijk:

  1. Download de app voor iPad mini, iPad 2 en de nieuwe iPad in de App Store (gratis)
  2. Print de marker

Start de app op (selecteer AR) en richt de iPad op het A4-tje (marker).

1. Download de app 2. Print de marker